LinkedIn popüler sosyal ağ platformlarından biridir fakat onu diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği profesyoneller için oluşturulmuş olmasıdır. LinkedIn reklamları ile dünyanın dört bir yanındaki profesyonellere ulaşmanız mümkündür.

LinkedIn; yüzlerce ülkede 1 milyara yakın profesyonel üye barındırmakta ve B2B şirketlerine avantajlı fırsatlar yaratmaktadır.

LinkedIn reklamları oluşturmak ve yayına sokmak zor bir süreç değildir fakat en iyi verimliliği yakalayabilmeniz için uzman ajans ile bağlantıya geçmeniz önerilir. Böylece reklamlarınızı genişletebilmeniz ve daha büyük bir hedef kitleye doğru bir şekilde hitap ederek maksimum sonuç elde etmeniz mümkün olacaktır.

LinkedIn reklamları günümüzün en az maliyet gerektiren yeni nesil reklam araçları arasında yer almaktadır. LınkedIn Ads diğer reklam ağları Google Ads ve Facebook Ads ile karşılaştırıldığında maliyet rekabetinin daha düşük olduğu söylenebilir. LinkedIn reklamı veren müşterilerimiz de LinkedIn reklamları için yaptıkları harcamaların, diğer platformlarda reklam vermek için ödedikleri ücretlerden daha az olduğunu belirtmektedir.

LinkedIn Reklamları Nelerdir?

LinkedIn Ads, çeşitli sponsorlu gönderiler ve diğer reklam çeşitleri ile LinkedIn sosyal ağındaki kullanıcılara erişim imkanı sunan ücretli bir pazarlama aracıdır. LinkedIn Ads, B2B şirketlerinin potansiyel müşteriler, çevrimiçi tanınırlık, içerik paylaşma ve daha fazlasını oluşturması için güçlü bir pazarlama aracıdır.

Profesyonellerin bulunduğu pazarda büyümek için şirketler LinkedIn pazarlamasını kullanmalıdır. LinkedIn reklamları, şirketlere yalnızca daha fazla erişim ve tanınma için değil, aynı zamanda satışları artırma, yetenekli kişileri işe alma ve bir sektörün sosyal medya varlığının bir parçası olma fırsatı için birçok fayda sağlar.

LinkedIn’in bir parçası olmak, organik olarak çevrimiçi büyümede olumlu etkilere sahiptir.

LinkedIn’deki şirketlerin kendi hedeflerine uyarlayabileceği 9 reklam türünden söz edilebilir. LinkedIn reklam çeşitleri:

  • Tek Resimli Reklamlar
  • Video Reklamları
  • Carousel Reklamları
  • Konuşma Reklamları
  • Mesaj Reklamları
  • Potansiyel Müşteri Oluşturma Formları
  • Metin Reklamlar
  • Spotlight Reklamları
  • Takipçi Reklamları

Dünyanın her yerinden profesyonel iş insanlarının LinkedIn’de bir araya gelmektedir. Fakat LinkedIn’de müşteri bulmak her zaman için kolay olmaz. Burada devreye iyi strateji girmektedir. LinkedIn reklamları sayesinde başarıya ulaşmak için hedef tanımlamasının iyi yapılması gerekmektedir. Öte yandan her şirket ve girişim, LinkedIn’in kendisi için uygun bir araç olup olmadığını detaylı bir biçimde analiz etmelidir.

Harekete Geçirici Mesaj Seçenekleri

  • İndir
  • Teklifi Görüntüle
  • Daha fazla bilgi edin
  • Kaydol
  • Abone ol
  • Kayıt ol
  • Uygula
  • Katıl
  • Demo talep edin

Linkedin profesyonel iş bulma sosyal ağı

Neden Profesyonellerin Sosyal Ağı LinkedIn’de Reklam Vermelisiniz?

LinkedIn, profesyoneller için bir sosyal topluluk ağıdır ve kullanıcıları çoğunlukla işle ilgili konularda diğer profesyonellerle bağlantı kurmak için kullanır. İşe alım ihtiyaçlarını karşılamak, meslektaşlar arasında haberleri tartışmak ve paylaşmak, sektör haberlerini keşfetmek ve çok daha fazlası LinkedIn etkileşimleri olarak tanımlanabilir.

220’den fazla ülkede 660 milyondan fazla kullanıcısıyla LinkedIn, profesyoneller ve benzer işletmeler için en büyük sosyal ağdır. LinkedIn, 2016’dan beri Microsoft’un bir yan kuruluşudur.

İşletmeler için LinkedIn Ads’in en iyi yararı, çevrimiçi reklamcılık ile belirli işle ilgili hedeflere daha kolay ulaşma yeteneğidir.

LinkedIn reklamları bir platform olarak doğrudan Facebook ve Google ile işlevsel olarak ve hedefleme tarzlarıyla karşılaştırılabilir ve çevrimiçi reklamcılık söz konusu olduğunda hepsinin artıları ve eksileri vardır. Şirket hedeflerinize bağlı olarak, birçok platformu kullanan mükemmel çevrimiçi reklamcılık karışımını seçmek, şirketiniz için en iyi çözüm olabilir. Bu yüzden tüm reklam seçeneklerini gözden geçirmeli ve işiniz için en uygun olan reklamı analiz ederek o reklam türüne odaklanmalısınız.

Linkedin reklam vermenin 10 yolu

LinkedIn’de Reklam Vermenin 10 Avantajı

LinkedIn ve LinkedIn reklamları, onları diğer sosyal ağlardan farklı kılan benzersiz özelliklere sahiptir. LinkedIn reklamlarını kullanarak işinizi büyütme kararı verirseniz, bu reklamlar şirketiniz için ek avantajlar sağlar. Bu avantajlar aşağıda kısaca sıralanmıştır:

  • İş fırsatları: LinkedIn reklamları, şirketlerinin karar alma sürecinin bir parçası olan hem profesyonellere hem de aynı sektördeki kişilere ulaşmanıza yardımcı olabilir. İyi tanımlanmış ve belirlenmiş bir hedef kitleyle bağlantı kurmak için harika fırsatlar yaratır.
  • ‘Bağlantılarınızdan tavsiyeler verin ve alın. LinkedIn ayrıca ‘Bağlantılar’ (yani kişiler) arasında tavsiye ve fikir alışverişi seçeneği sunar. Bu, hem sizin hem de başkalarının itibarını iyileştirmenin kesin bir yoludur.
  • Görüşler, tartışmalar ve forumlar: LinkedIn’de, belirli bir hedef pazardaki insanları gerçekten ilgilendiren şeylere odaklanan tonlarca uzman topluluk vardır. Siz de bu gruplara katılabilirsiniz! Bu toplulukların bir parçası olarak, sektörünüzdeki en son yenilikleri öğrenebilir, kendinizi uzmanlık alanınızda güncel ve bilgili bir kişi olarak konumlandırabilirsiniz.
  • Mükemmel insanları bulun: LinkedIn reklamları ile müşterilere ulaşmak, sağlayıcılarla iletişim kurmak ve şirketiniz için yeni “yetenekleri” işe almak için mükemmel bir platformdur.
  • Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin tanıtımı: LinkedIn Reklamları, ürünlerinizi / hizmetlerinizi, hedef pazarınız olarak açıkça tanımlanmış bir sektöre tanıtmanızı kolaylaştırır.
  • Ağ oluşturma ve trafik: Ağ oluşturma LinkedIn’in en büyük gücüdür. Ayrıca, bağlantılarınızla kaliteli içerik paylaşmaya karar verirseniz, bu kaliteli trafiği web sitenize veya blogunuza yönlendirebilirsiniz.
  • İş listelerini inceleme: İş listeleri diğer web sitelerinde de bulunabilse de, LinkedIn’de özgeçmişlerine dijital ek olarak ağı halihazırda kullanmakta olan belirli niteliklerle eşleşen kişilerin profillerini inceleyebilirsiniz. Bununla birlikte, LinkedIn’de doğru adayları bulmamak zor olacaktır.
  • Çeşitli uzmanlıklar sunan profesyoneller: LinkedIn, sektörünüzde farklı uzmanlıklara sahip insanlarla doludur. Onlardan yeni konular öğrenebilir ve bunları yeni fikirleri uygulamak veya kendi şirketinizi geliştirmek için referans olarak kullanabilirsiniz.
  • Diğer sosyal medyalara veya blogunuza bağlanın: LinkedIn ayrıca ek bir bağlantı kaynağı olarak kullanılabilir. Web sitenize kolayca entegre olabilir ve onu büyük ölçüde tamamlayabilir. Aynı zamanda, diğer sosyal ağlarda içerik oluşturmaya yardımcı olabilir.
  • Kurs, seminer ve konferansların tanıtımı: Belirli bir eğitim kursuna ev sahipliği yapacaksanız LinkedIn ağında reklam yayınlayarak ilgili profesyonel hedef kitlesine direkt olarak ulaşabilme fırsatı oluşturur.

Linkedin Reklamları işe yarar mı?

LinkedIn Reklamları İşe Yarar mı?

Tıklama başına ödeme reklamlarının hepsinde olduğu gibi LinkedIn reklamları da hemen hemen aynı sistemle çalışmaktadır; yani başka platformlarda verilen reklamlarla arasında büyük farklar olduğu söylenemez. Bütçenizi verimli kullanmak için daha fazla potansiyel müşteriyi daha düşük maliyetle oluşturmak için profesyonel bir ajanstan yardım almaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

CCK Medya olarak elbette LinkedIn reklamları ve LinkedIn’de reklam oluşturma hakkındaki sorularınızı büyük bir zevkle yanıtlamak isteriz. Hangi reklamların daha yüksek dönüşüm sağladığı, bütçe ayarları ve kitle segmentlerinin nasıl olması gerektiği ile ilgili detaylı bilgi alınması, bu bilgilerin uygulanması için profesyonel LinkedIn uzmanı tarafından belirlenecek stratejilere ihtiyaç vardır.

LinkedIn reklamları aracılığı ile PPC yani tıklama başına ödeme ve Bin Gösterim Başına Maliyet yani BGBM üzerinden bu platformda premium gösterim reklamları verebilirsiniz.

Google Analytics ya da web sitelerinde kullanılan diğer web analitik çözümleri ile benzerlik gösteren LinkedIn reklam kampanyası raporları da firmamız tarafından sizlere detaylı olarak sunulmaktadır. LinkedIn reklamları diğer görüntülü reklamlarının ve arama ağı reklamları gibi işlenmektedir ve reklam bitiminde detaylı rapor teslim edilmektedir. Şeffaflık ilkesine %100 bağlı kalınarak hazırlanan bu raporlar LinkedIn reklam performansını gösterir, alınan dönüşümün ölçülmesini, LinkedIn üzerinden elde edilen gelirlerin ve reklam maliyetlerinin hesaplanmasını sağlar.

LinkedIn Reklamları İçin Neler Yapıyoruz?

  • Önce LinkedIn reklamlarının sizin işinize uygunluğunu analiz ediyoruz.
  • LinkedIn üzerinde verdiğiniz reklamların görevlerini ve amaçlarını değerlendiriyoruz.
  • Sizin için en uygun LinkedIn reklam kampanyasını ve şeklini belirliyoruz.
  • Gerekli içeriklerinizin olmaması durumunda oluşturmanıza yardım etmek amacıyla size teklif iletiyoruz. Reklam kampanyasının süresini ve günlük ödeme tutarlarını belirleyip ardından reklamlarınızı yayın için LinkedIn’e gönderiyoruz.

LinkedIn reklamcılığı bazı sektördeki işletmeler için uygun değildir. Bu yüzden yayınlanan LinkedIn reklam kampanyalarındaki ilk aşama LinkedIn platformunun sizin işinize uygun olduğunu veya olmadığını değerlendirmek olacaktır. Bu zamana kadar binlerce LinkedIn reklamı yayınlamış bir firma olarak hangi reklamların nasıl etki gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Fakat LinkedIn reklamcılığı için gereken bütçeyi belirlerken önce bir deneme kampanyası yapmayı tavsiye ediyoruz.

Hedef kitle ve kampanya analizi yapıldıktan sonra segmentlerin, reklamların ve bütçelerin oluşturulması için çalışmaları başlatıyoruz. Bazen LinkedIn yönlendirmelerinin potansiyel müşterilere dönüşmesi amacıyla LinkedIn kampanyasına özgü açılış sayfaları veya içerikler hazırlanmasını da öneriyoruz. LinkedIn reklam yönetimi hizmetimizde kampanyanın boyutunu, bütçesini ve raporlama gereksinimlerini % bazında fiyatlandırıyoruz. LinkedIn ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. LinkedIn reklamları hakkında detaylı bilgi için Linkedin resmi sayfasına göz atabilirsiniz.

Linkedin ads, google ads farkları nelerdir?

LinkedIn Ads ve Google Ads Karşılaştırması

Kitle erişimi açısından, Google Ads’e ulaşmak zordur. Ancak daha büyük bir kitle her zaman daha iyi değildir.

Pazarlamacılar, Google reklamları oluştururken, anlamlı trafik ve nitelikli olası satışlar üretirken tüm bütçeyi kullandıklarından emin olmak için birkaç hedefleme ayarını düzenlemelidir.

Bu arada, LinkedIn reklamları, işletmelerin tam olarak doğru hedef kitleyle bağlantı kurmaları için daha basit seçenekler sunar. İnsanlar LinkedIn’e kaydolduğunda, profesyonel olarak kim oldukları hakkında bilgi sağlarlar; iş unvanı, sektör, şirket adı, şirket büyüklüğü ve daha fazlası gibi bilgilerdir. Reklamverenler daha sonra tüm bu ilgili verileri belirli hesapları hedeflemek için kullanabilir.

Bu veri kümeleri Facebook reklamlarında mevcut olsa da, daha az tutarlı bir şekilde kullanılırlar. Bu nedenle, profesyonel ağ sitesi LinkedIn, iş hedef kitlesi hedefleme oyununu kolayca kazanır.

LinkedIn veya Google’da reklam yayınlamak arasında net bir kazanan olmasa da, kampanyanızın hedeflerini doğru anlamak önemlidir.

Örneğin, üretim ürünlerinizi belirli sektörlerde belirli iş unvanlarına sahip kişilere tanıtmak istiyorsanız, LinkedIn reklamlarına bir şans vermeniz doğru olacaktır. Buna karşın, üretim ürünlerinizi aktif olarak arayan insanlarla etkileşim kurmaya çalışıyorsanız, onlara Google Ads ile ulaşmayı denemelisiniz.

Linkedin ads, facebook ads farkları nelerdir?

LinkedIn Ads ve Facebook Ads Karşılaştırması

LinkedIn ve Facebook platformlarının ikiside insan tabanlı olduğundan, hedef kitlenize ulaşmak için bir dizi fırsat sunarlar.

Öte yandan, içerik sunmak ve izleyici katılımını güvence altına almak söz konusu olduğunda LinkedIn en etkili platformdur.

Ürünleri veya hizmetleri tanıtmak istiyorsanız, bunu Facebook reklamları kullanarak yapmalısınız. Bununla birlikte, belirli bir iş fikirli kitleyle etkileşim kurmak ve içeriğinizi tanıtmak istiyorsanız, LinkedIn’i denemelisiniz.

LinkedIn’in hedef kitlenizin beyaz yakalı segmentlerine ulaşabileceğiniz tek yer olduğu anlamına gelmez. Aslında, LinkedIn’deki istihdam hedefleme seçeneklerinin çoğu Facebook platformunda da yer almaktadır. Facebook içerikleri genel olarak biraz daha kişisel hayata odaklanırken LinkedIn içerikleri ise daha profesyonel sektöre odaklıdır.

Linkedin Reklam Türleri Çeşitleri

LinkedIn Reklam Türleri

Yerel reklamlar olarak da bilinen Sponsorlu İçerik, mobil cihazlarda veya masaüstünde geziniyor olsalar da kitlenizin LinkedIn akışında gösterilir. LinkedIn, normal içerikten ayırmak için bu reklamları “tanıtılan” olarak etiketler.

Sponsorlu İçerik ile reklam verirken, LinkedIn tek resimli reklamlar, video reklamlar ve carousel reklamları ile tanıtım yoluna gidebilirsiniz.

Tek Resimli Reklamlar

Resimli reklam vermek için kullanılan reklam türüdür. LinkedIn ana sayfasında kullanıcılar bu içerikleri normal birer bağlantı paylaşımı olarak görürler tek farkı tanıtılan içerik olarak etiketlenmiş olmalarıdır. Resminizi oluşturduktan sonra görüntülü reklam ağında reklamlarınız otomatik olarak gösterilir. Bu reklam türünü kullanırken aşağıdaki ayrıntılara dikkat etmelisiniz:

Dosya Tipi: jpg veya png
Dosya Boyutu: 5 MB

Başlık: 70 karakter
Giriş metni: 150 karakter

Video Reklamlar

Bu reklam türü, markanızın hikayesini anlatmak değil göstermek için bir fırsattır. Video içeriklerinizi sponsorlu gönderi olarak belirli bir kitleye göstermek için kullanılan reklamlardır. Bu reklam türü kullanılırken aşağıdaki detaylar dikkate alınmalıdır:

Video Dosya Türü: MP4
Önerilen kare hızı: saniyede 30 kare

Başlık: 70 karakter
Giriş metni: 150 karakter

Carousel Reklamları

LinkedIn ana sayfasında vitrin olarak karşınıza çıkan reklamlardır. Markanızın hikayesini anlatmak, ürünlerinizi sergilemek için kaydırılabilir bir kart dizisi kullanır. Bu reklam türüne ait detaylar aşağıda gösterilmiştir:

Dosya Türü: JPG veya PNG

Kart başlığı: 745 karakter
Giriş metni: 255 karakter

Linkedin reklamları neler? Nasıl yapıyorsunuz?

Sohbet Reklamları

Sohbet olarak LinkedIn topluluğundaki kişilere gösterilen reklamlardır. Bu reklam türüne resim eklenebilir. Reklam detayları aşağıda listelenmiştir:

Banner Dosya Türü: JPG veya PNG
Banner Resim Boyutu: 300 x 250 piksel

Mesaj Metni: 1500 karakter
Özel Altbilgi: 2500 karakter
Harekete Geçirici Mesaj: 20 karakter

Mesaj Reklamları

LinkedIn mesaj kutusu bölümünde bir kullanıcı size mesaj atmış gibi tasarlanmış olan reklam türüdür. Reklama ait detaylar aşağıda sıralanmıştır:

Banner Dosya Türü: JPG veya PNG
Banner Resim Boyutu: 300 x 250 piksel

Mesaj Metni: 1500 karakter
Özel Altbilgi: 2500 karakter
Harekete Geçirici Mesaj: 20 karakter

Potansiyel Müşteri Oluşturma Formları

Kullanıcıları form doldurma kampanyası ile bazı bilgiler toplama reklamları olarak karşımıza çıkmaktadır. LinkedIn form alanları için en az 3-4 alan önerir ve 12 soru alanı maksimum olarak belirlenmiştir. Potansiyel müşterileri, bu reklam türüyle çekerek aksiyona dönüştürebilirsiniz. Bu reklam modelinden gelen kullanıcıların aksiyona geçme potansiyeli %30 ila %80 arasındadır.

Metin Reklamlar

Çok bilindik bir tür olan metin reklamları Google Ads’deki sisteme oldukça benzerlik göstermektedir fakat tamamen aynısı değildir. Reklamlarınızı metin bazlı olarak yayınlamanıza imkan tanır ve reklamınıza ait bir adet logo yüklemenizi ister. LinkedIn metin reklamlar, tıklama başına maliyet sistemi bazlı olarak çalışmaktadır.

Logo Dosya Türü: JPG veya PNG
Logo resmi boyutları: 100×100 piksel

Başlık: 25 karakter
Açıklama: 75 karakter

Spotlight Reklamları

Web sitenize olan trafiği arttırmak için kullanılan reklam türüdür. Gündem reklamları ürünlerinize, hizmetlerinize, içeriğinize ve daha fazlasına ışık tutar. Üyeler reklama tıkladıklarında, hemen direkt olarak açılış sayfanıza veya web sitenize yönlendirilirler. Bu reklama ait ayrıntılar aşağıda detaylandırılmıştır:

Firma Logosu Boyutu: 100 x 100 piksel
Şirket Logosu Dosya Türü: JPG veya PNG

Başlık: 50 karakter
Açıklama: 70 karakter
Firma Adı: 25 karakter
Harekete Geçirici Mesaj: 18 karakter

Takipçi Reklamları

Takipçi reklamları, kitleniz için kişiselleştirilmiş bir dinamik reklam türüdür. Bu reklamlar, LinkedIn sayfanızı diğer kullanıcılara, takip et düğmesine basmaları için kullanıcıların ekranlarına gösterir. Takipçi sayınızın artması sayesinde gönderilerinize erişen insan sayısı artacak ve sayfanızın etkileşimi yükselecektir.

Şirket Logo Boyutu: 100x100px
Şirket Logosu Dosya Türü: JPG veya PNG

Başlık: 50 karakter
Açıklama: 70 karakter
Firma Adı: 25 karakter