En İyi Video Düzenleme Teknikleri
Yönetmenlik ve film çekmek çok önemli ve film yapımının en temel parçaları olsa da, kurgu videoları sindirilebilir ve eğlenceli bir formatta bir araya getiriyor. Düzenleme, genellikle bir videoyu yayınlamadan önce gerçekleşen son süreçtir. Kendiniz bir video hazırlamanız gerekiyorsa, bunun zaman alıcı bir süreç olabileceğini bilmelisiniz. Ayrıca video düzenleme teknikleri ile daha iyi çalışmalar yapabilirsiniz.
Video düzenleme işine yeni giriyorsanız, sahip olduğunuz birçok kliple ne yapacağınız konusunda kafanız karışabilir. Aşağıdaki video eğitiminde, sonraki videonuzda kullanabileceğiniz sekiz farklı video düzenleme tekniğini açıkladık.
1. Projelerinizi Dizinde Tutun
Bir proje klasörü oluşturun ve bu klasörün içinde Raw Film, Ses, Müzik, Fotoğraflar, Grafikler ve benzeri şeyler olarak adlandırılan birkaç klasör daha oluşturun. Ardından tüm görsel malzemelerinizi türlerine göre bu klasörlere yerleştirmelisiniz. Her bir dosyayı içinde neler olduğuna dair kısa bir açıklama ile etiketlemek de iyi bir taktiktir (ancak bu tür bir zamanınız varsa). Proje dosyaları (iMovie veya Premiere için) dizine olduğu gibi yerleştirilebilir – özel klasör gerekmez.
Bu yöntem, projenizi çok daha düzenli hale getirecek ve her dosyanızın kolayca erişilebilir olmasını sağlayacaktır.
2. Projelerinizi Yedekleyin
En iyi video düzenleme teknikleri konusunda uzman olsanız bile yedek almadığınız sürece yaptığınız çoğu çalışma risk altında olacaktır. Arızalı sabit disklerin ve hafıza kartlarının sıkıntılarını birçok kişi tecrübe etmiştir. Eğer dosyalarınız önemliyse bir kopyasını ayrı bir yerde saklayın. Bulut depolama bir seçenek olarak kabul edilebilir, ancak video söz konusu olduğunda buluta yükleme işlemi zaman alıcı olabilir. Proje dizininizin bir kopyasını bilgisayarınızda ve başka bir yerde ayrı bir sabit sürücüde tutmak her zaman en çözüm olarak nitelendirilebilir.
Proje bittiğinde ve her şeyin bir arşivini tutmak istediğinizde, dosyaları arşiv için özel olarak belirlediğiniz bir sabit sürücüde saklayın ve ana bilgisayardaki dosyalarınızı silin. Sabit diskleriniz asla arızalanmayabilir, ancak arıza olması durumunda yedekleme için uğraşlarınız buna değecektir.
3. Fazlalıkları Kırpın
Videolarınızı olduğu gibi bir klip olarak yüklemek veya kullanmak çok kolaydır. Fakat videolarınız ne kadar kısa ve öz olursa, izleyiciler daha rahat video izleme deneyimi elde edebilirler. Videolarınızdaki akışı temiz tutmak için bir klibin başını ve sonunu müşteriniz veya kendi isteğinize göre ayarlayın. Videonuzun eylemi gerçekleşmeden önce kimse boş bir video izleyerek zaman kaybetmek istemez, bu yüzden izleyicilerinizin yararına olacak şekilde kısaca videolarınızı düzenlemeye çalışın.
4. Video Düzenleme Programını İyi Seçin
Bir video düzenleyici programı seçerken, her şey video editleme kontrolleri ile ilgilidir. Yalnızca birkaç klibi bir araya getirip ardından bazı başlıklar eklemenize izin veren basit bir şeye mi ihtiyacınız var? iMovie, Windows Movie Maker veya YouTube video düzenleyicisi yeterli olacaktır.
Bununla birlikte, Photoshop gibi videoları katmanlara ayırmanıza ve klavye kısayollarını kullanmanıza izin veren biraz daha karmaşık bir şeye ihtiyacınız varsa o zaman Adobe Creative Cloud’un Premiere Pro iyi bir seçim olacak. Ancak, bu video editörleri için bir öğrenme eğrisi olduğunu unutmayın. Bazen önce Adobe Premiere Elements, Final Cut Pro X veya Sony Vegas gibi editörleri seçerek de video editlemeye başlayabilirsiniz.
YouTube ve Vimeo, sadece bir arama uzaklığınızda ve her türlü düzenleme için tonlarca ipucu bulabilirsiniz.
5. Atlamalı Kesmelerden Kaçının
Videolarınızda fazla atlama efekti kullanmayın çünkü izleyiciler hikayeden kopmak istemezler. Bunun için Adobe Premiere veya Final Cut gibi gelişmiş bir düzenleme sistemine ihtiyacınız olacağını unutmayın. Birçok video edit programı katmanlamaya izin verir, ancak iMovie izin vermez. Video düzenleme teknikleri ile video düzenleme programı kullanmayı kombinleyerek başarılı klipler oluşturabilirsiniz.
6. Ses İçin İkinci Bir Kaynak Kullanın
Ne yazık ki, alt düzey editörleriniz bunu yapmayacaktır. Mümkünse, doğrudan kameraya takılabilen bir mikrofon (yakaya takılan) bulun. Bu, daha iyi ses için hızlı bir çözümdür ve birincil ses kaynağınız olarak her zaman kamera üstü mikrofonlardan kaçınmanız gerekir çünkü tümleşik kameraların ses kartları oldukça kötü kayıtlar yapar. Düşük ses kalitesi. videonuzdaki görüntünün çekicilik seviyesi üzerinde düşürücü etkisi olabilir.
7. Çekimlerinizi Değiştirin
Düzenleme sırasında göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli husus, içeriğinizi görsel olarak ilginç tutmaktır. Videonun tamamı için aynı montaj veya kamera kayıt tekniğini kullanmak yerine, her şeyi daha ilginç açılarla değiştirmeye çalışın. Röportajınızı iki kamerayla kaydetmek iyi bir çözüm olabilir ve bu kamera görüntüleri arasında geçiş yaparak çekimlerinizi ilginçleştirebilirsiniz.
Ancak, bu montajları veya kamera açılarını idareli kullanmak önemlidir. Her saniye farklı açılara geçiş yapmayın. Akılda tutulması gereken güzel bir kural, müziğin ritmine göre veya insanlar konuşurken duraklamalarda kesintiler yapmaktır. Epileptik nöbete neden olacak kadar hızlı kesiyorsanız, yanlış yapıyorsunuz.
8. Hikayeyi Anlat
Video düzenleme teknikleri konusunda en önemli elementi videolarınızın bir hikayesinin olmasıdır. Bir meslek olarak editörler, video piyasasındaki en iyi hikaye anlatıcılar olarak bilinirler. Videolardaki içeriklerinizin hikayelerini birbirine bağlamazsanız, hiçbir şeyin olmadığı rastgele çekimlerden oluşan bir koleksiyonunuz olur. Çoğu video editörü, bitmiş videonun yapısını sağlarlar.
Muhtemelen profesyonel bir editör olmak istemiyor olsanız da, bu ipuçları sizi idare edecektir. Bir adım daha ileri gitmek için hobiciler için en iyi video kamera ve mevcut çekimlerinizi güçlendirecek en iyi GoPro HERO aksesuarlarına göz atın.
video düzenleme için movavi kullanıyorum
Havalı videolar için After Effects bence
Videoları editmek gerçekten çok fazla zaman almakta hiç sevmiyorum
Güzel bir paylaşım yapmışsınız devamını bekliyorum
Çok kafam karışıyor düzenleme işine girdiğimde