all in one seo ayarları kullanım rehberi
| |

All in One SEO Ayarları ve Kullanım Rehberi 2023

Web sitenizin arama motorlarında kullanıcılar tarafından görünür olmasına ve arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması için izlenilen stratejik işlemlere SEO adı verilmektedir. Eğer bu konuda yeterli tecrübeniz yok ise, oldukça karışık işlemler sizi beklemektedir. Web site altyapısı olarak WordPress kullanıyorsanız, SEO konusunda özel olarak geliştirilen All in One SEO eklentisi sayesinde iş yükünüzü azaltır ve içeriklerinize odaklanmanıza yardımcı olur. All in One SEO ayarları ve rehberi uygulamalarını doğru yaptığınızda, arama motoru optimizasyon planlamanızda site içi optimizasyonları başarılı olmanız oldukça kolaydır.

Kurulumu ve kullanımı oldukça basit olan All in One SEO, WordPress kullanıcıları arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu eklenti sayesinde sitenizin tümü veya spesifik bir sayfanız için SEO ayarlamaları ve çalışmaları yapabilirsiniz. Buna ek olarak, web sitenizin alt yapısını geliştirmek için bazı özel araçları da bu eklenti ile kullanabilirsiniz. Bu yazımızda All in One SEO ayarlarını sizler için detayları ile ele alacağız.

All in One SEO Nedir?

WordPress 2003 senesinde hayatımıza girmiştir. 2007 senesinde ise WordPress SEO eklentileri kullanıcılara sunulmaya başlanmıştır. All in One SEO Pack, internet sitenize baştan sona SEO konusunda efektif bir şekilde optimize etmenize yardımcı olacak bir eklentidir. Basit bir eklentinin çok daha ötesinde olmakla birlikte özel yapılandırma fırsatları da sunmaktadır.

All in One SEO, içeriğiniz için benzersiz etiketler, meta açıklamaları ve başlık belirleme konusunda yardımcı olur. Aynı zamanda dahili site haritası oluşturma aracı ile kolayca site haritanızı XML uzantısı olarak oluşturabilirsiniz. Bu eklenti kullanıcılarına basit bir şekilde Google Analytics entegrasyonu oluşturmayı sağlar. Ayrıca, sitenize zarar verme ihtimali olan kötü botları engelleme özelliği mevcuttur.

Tüm bu özelliklerinin yanında sade bir ara yüze sahip olduğunu ve kullanım kolaylığı sağladığını da ifade etmek gerekiyor. Rakipleri ile kıyasladığımız zaman, bu eklentinin milyonlarca WordPress tabanlı sitenin tercihi olmayı başarmıştır.

all in one seo ayarları

All in One SEO Nasıl Yüklenir?

Eklenti kurulumunu daha önce yapmayan kişiler için yazımızın bu kısmında pratik bilgileri sizlere aktaracağız. İlk olarak WordPress yönetim paneline giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menü yönlendirme paneli üzerinden eklentiler seçilir ve yeni ekle sayfasına geçiş yapmalısınız.

Menü > Eklentiler > Yeni ekle

Sağ üst kısımda yer alan arama kutusuna ‘’All in One SEO’’ yazmalısınız. Arama sonuçlarında eklentiyi bulduktan sonra, eklentiye tıklamanız halinde karşınıza çıkacak olan Hemen Yükle butonuna basmalısınız. Kısa süre içinde kurulum tamamlanır ve ardından eklentiyi çalıştırmak için Etkinleştir butonuna tıklayabilirsiniz. Sitenizdeki All in One SEO eklentisini sitenize yükledikten sonra, eklenti panonuzdan eklentiyi kolayca yönetebilirsiniz. Yazının devamında All in One SEO ayarları ve detaylarını öğrenebilirsiniz.

All in one seo site haritaları

All in One SEO Ayarları

WordPress dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi olarak birçok uzman ve standart kullanıcı tarafından bilinmektedir. WordPress siteleri için geliştirilen All in One SEO pack, son derece basit ara yüzü ile sitenizi arama motoru optimizasyonu konusunda yapılandırmak için her özelliğe sahiptir. Eklentinin yapılandırması ve önemli ayarları yaparken, yeterli bilgiye sahip değilseniz gelişigüzel düzenlemeler yapmamalısınız. Bu anlamda sizler için hazırladığımız rehberi kullanabilirsiniz.

Detaylı açıklama öncesinde kurulumu yeni yaptıysanız, aktif etmeniz gereken bir özellik vardır. Bunun için yönetim panelinde sol menüde beliren All in One SEO isminin altındaki menüden sosyal meta ve kötü bot engelleyici özellikleri aktif hale getirmelisiniz. XML site haritası özelliklerinin de aktif olduğuna emin olmanız gerekiyor. Site haritası varsayılan ayarlarda bırakılabilir.

Tüm bu genel ayarlara ek olarak, All in One SEO ile bireysel yayınlar veya sayfalar için ince ayar yapabilirsiniz. Örneğin, isterseniz özel bir Başlık Etiketi ve Meta Açıklama etiketi ekleyebilirsiniz. Ayrıca tek tek veya bütün olarak sayfalar için Robots etiketleri ayarlayabilir ve hatta Facebook OG etiket ayarlarını değiştirebilirsiniz.

All in One SEO Pano

All in One SEO Eklentisi Özellikleri

Kurulum işlemi sonrasında en can alıcı nokta olan genel ayarlar bölümüne geldik. Bu ayarlara ulaşmak için ilk olarak yüklediğimiz eklentiyi aktif hale getirmiş olmanız gerekiyor. Sonrasında da All in One SEO > Genel Ayarlar başlığına giriş yapmalısınız.

İlk dikkat etmeniz gereken nokta, bu alanda varsayılan ayarlara ufak bir işaretleme yapmanız gerekir. Canonical URLs özelliği birbiri ile olan kopya Wodpress sayfalarının oluşmasını engeller ve web sitenizin yanlış indeks almasının önüne geçer. Bu özelliği kullanarak, arama motorları tarafından SPAM içerik riskli ile karşılaşmanızı önlemiş olursunuz.

Genel olarak WordPress ve SEO konuları yan yana gelince insanlar Yoast SEO kullanmayı tercih eder. Fakat bu her zaman doğru seçenek olmayabilir. Rekabet söz konusu olduğu zamanlarda All in One SEO her zaman adından söz ettirir. Kullanıcılarına sunduğu ekstra özellikler sayesinde son derece etkili bir alternatiftir. Yoast SEO kadar dikkat çekici olduğunu ifade etmek mümkündür. All in One SEO, 2007 senesinden bu yana 30 milyondan fazla indirmeye sahiptir. Bu eklentinin önemli özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Kullanıcı Dostu Arayüz
  • Zengin Sosyal Medya Seçenekleri
  • Basit Robots.txt Yönetimi
  • Otomatik XML Site Haritaları
  • Google Haberler Site Harita Desteği
  • Akıllı Meta Başlık ve Açıklama
  • Zengin Parçacık Şeması
  • Bilgi Grafiği Desteği
  • WooCommerce Entegrasyonu
  • Site Bağlantıları Arama Kutusu
  • Sayfa İçi SEO Optimizasyonu
  • SEO Denetim Kontrol Listesi
  • Google AMP SEO
  • Rakip Site SEO Analizi
  • Local SEO
  • Dahili API Desteği
  • WordPress Performans Ayarlamaları

Yukarıda temel özelliklerinden söz ettik. Ücretli uzantıları olan All in One SEO, ücretsiz bir eklentidir. All in One SEO eklentisini ücretli olarak ekstra özellikleri ile kullanmak isterseniz en düşük paket 49 dolar fiyatından başlamaktadır.

Tüm planlara erişmek için https://aioseo.com/pricing/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Ayarları

All in One Seo ayarları arasında anahtar kelime ayarları da yer almaktadır. Genel ayarlarda yer alan en son kısım olan Keyword Setting kısmı üzerinde meta anahtar kelimeleri kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz. Eğer anahtar kelimelerinizi güçlendirirseniz onları etiketler ve kategoriler için de kullanabilirsiniz. Bu ayar sayesinde anahtar kelimeleri otomatik olarak oluşturmanızı sağlar.

all in one seo genel ayarlar

All in One Seo Genel Ayarları

Genel Ayarlar ile sitenizin ana sayfası için başlık etiketini ve meta açıklama etiketini içeriğinize göre değiştirebilirsiniz. Ana sayfa başlığınız, WordPress web sitenizin başlığından farklı olabilir. Akılda kalıcı yapmak için anahtar kelimeleri başlıkta kullanmanızı öneririz. Eğer bu alanı boş bırakırsanız All in One Seo, varsayılan wordpress sitesi web başlığını kullanır. Anasayfa başlık ayrıcı karakteri de bu bölümde seçmelisiniz.

All in One SEO ayarları oldukça kapsamlı olmakla birlikte, Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında üst sırada yer almak için tercih etmeniz gereken önemli eklentilerden biridir çünkü Google ve benzeri arama motorları sitenize organik trafik sağlar. Bu eklenti, web site içerik kalitesi, site analizi ve benzeri bir çok farklı konuda sizlere yardımcı olur. Bu eklentiyi yapılandırmak için uzman bir kişiden yardım almanıza gerek yoktur çünkü ayarları oldukça kullanıcı dostudur.

WordPress içerik yönetim sisteminin, web site altyapısı olarak çok sık tercih edilmesinin nedeni arama motoru ve kullanıcı dostu olmasıdır. WordPress genel anlamda kolay düzenlenen bir yapıya sahiptir. Fakat SEO stratejinizi oluşturabilmeniz için harici kaynakları kullanmak da gerekiyor. Eğer bir WordPress SEO eklentisi arıyorsanız en All in One SEO sizin için ideal seçeneklerden biridir.

all in one seo arama görünümü

İçerik türleri sayfasında, WordPress temanızın sahip olduğu tüm içerik sayfa türlerini gösterir. Genel olarak Yazılar ve Sayfalar ayarları bu bölümden ayarlanmaktadır. Eğer All in One SEO ücretsiz sürümünü kullanacaksanız, bu bölümdeki ayarları olduğu gibi bırakabilirsiniz. Eğer ücretli sürüm kullanıyorsanız, genel şema ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

Taksonomi bölümüne geçtiğiniz zaman Kategoriler ve Etiketler sayfalarının ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Web sitenizi arama sonuçlarında iyi bir değerlendirme alması için, hem Kategori hem de Etiket sayfalarına bir ‘NoIndex’ olarak yapılandırmalısınız. Bunu ayarı yaptığınızda, Google, kategori ve etiket sayfalarını arama sonuçlarında göstermeyecek, ancak yine de bu sayfalardaki bağlantı değerini botları ile iletmeye devam edecektir. Arama sonuçlarında Göster bölümünde ‘Hayır’ seçerek yapabilirsiniz.

Medya için, medya sayfalarına bir ‘NoIndex’ etiketi eklemek en iyisidir, ancak bu seçenek mevcut olmadığından, ek sayfalarını konu medya sayfasına yönlendirebilirsiniz. Bu varsayılan ayardır, böylece olduğu gibi bırakabilirsiniz.

Tüm arşiv sayfalarını ‘NoIndex’ yapmak en iyisidir. Bunu, tüm seçenekler için ‘Arama Sonuçlarında Göster’ bölümünde ‘Hayır’ı seçerek yapabilirsiniz.

Son olarak Gelişmiş bölümündeyiz. Burada yine her şey olduğu gibi bırakılabilir.

all in one sosyal ağlar

Sosyal Ağlar Ayarları

Sosyal profillerinizin URL’lerini buraya ekleyebilirsiniz. Aktif ağlarınız için profiller ekleyin ve diğerlerini boş bırakın.

Facebook

Bu ayarlar, sayfanızın başlığında Facebook OG etiketleri oluşturmanıza yardımcı olur (bunu, sayfanızın HTML kaynağını CTRL + U tuşlarına tıklayarak görüntüleyebilirsiniz).

Gönderileriniz için öne çıkan görseller kullanıyorsanız, ‘Varsayılan Gönderi Görsel Kaynağı’ olarak ‘Öne Çıkan Görsel’i seçebilirsiniz.

‘Öne Çıkan Görselleri’ kullanmıyorsanız, bunun yerine ‘İçerikteki İlk Görsel’i seçebilirsiniz.

Varsayılan Gönderi Türü Nesneleri için, çalıştırdığınız site türüne göre ‘Gönderi Türü’nü seçebilirsiniz. Sitenizin blogu olan bir e-ticaret sitesi olduğunu göz önünde bulundurarak, ‘Gönderiler’ için ‘Makale’ ve ‘Sayfalar’ için ‘Ürünler’ seçebilirsiniz:

Ana sayfa ayarları için, sitenizin ana sayfasının Başlığını ve açıklamasını (Global Ayarlar’da belirlediğimiz) kullanabilir ve sitenizin varsayılan resmini yükleyebilirsiniz.

Nesne türünün, çalıştırdığınız sitenin türüne göre ayarlanması gerekir. Örneğin, bilgilendirici bir site işletiyorsanız, sadece “Makale” veya “Web Sitesi” ni seçin.

Son olarak, Facebook paylaşımlarınızı ve benzerlerini izlemek istiyorsanız, ‘Gelişmiş’ ayarlara tıklayın ve Facebook Uygulamanızı ve Yönetici Kimliğinizi ekleyin.

Twitter

Twitter için yapmanız gereken tek şey ‘Öne Çıkan Görsel’ ve ‘Büyük Görselli Yazıyı’ seçmektir.

Pinterest

Pinterest için ayarları olduğu gibi bırakabilirsiniz. İsterseniz, Pinterest trafik bilgileri almak için Pinterest doğrulama kodunu ekleyebilirsiniz.

all in one seo analiz aracı

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Sitenizin genel SEO değerlendirme puanını kontrol edebilir ve web siteniz de bulunan kritik SEO hataları hakkında uyarı görebilirsiniz. Bu eklenti sitenizdeki SEO sorunlarını kolayca düzeltmenize de olanak sağlar.

Bu eklenti, web sitenizdeki Bütün Öğeler, Kritik Sorunlar, Önerilen İyileştirmeler ve İyi Sonuçlar olarak web site istatistiğini listeler ve 100 üzerinden bir SEO puanlaması yapar. Bu analize göre önerilen iyileştirmeleri uygulayarak 100 puana yaklaşabilirsiniz. 70 ve üzerindeki SEO analiz puan sonuçları, eklenti tarafından iyi olarak kabul edilmektedir. All in One SEO ayarları adımlarını doğru bir şekilde yaptığınızda yüksek puanlar elde edebilirsiniz.

All in One SEO Ücretsiz ve Premium Karşılaştırması

All in One SEO lite ücretsiz sürümüdür ve SEO stratejinize başlamak için harikadır. Arama görünümü, site haritaları, sosyal ağlar ve daha fazlası gibi arama motorlarının temel SEO gereksinimlerini karşılamak için ihtiyacınız olan her şeyi bu eklenti ile kurabilirsiniz. Ayrıca sitenizin SEO puanına ve analizine erişim elde edersiniz ve eklentinin güçlü araçlarıyla SEO’nuza ince ayar yapabilirsiniz.

Eklentinin premium sürümü, siteniz için büyük SEO stratejileri hakkında ihtiyaç duyacağınız özelliklerle doludur. WooCommerce desteği, özelleştirilmiş site haritaları, yerel SEO, sosyal medya entegrasyonu ve daha fazlası gibi gelişmiş modüllere erişim elde edersiniz. Premium versiyonlarda, Pro ve Elite planı ayrıca size öncelikli desteğe erişim sağlar.

Temel konularla ilgilenmek istiyorsanız, başlangıç ​​paketi olarak lite sürümü yeterlidir. Bununla birlikte, sıralamanızı iyileştirme ve sitenize binlerce organik trafik çekme konusunda ciddiyseniz, ihtiyacınız olan tüm özellikleri sağlayan premium sürümlerinden birini seçmenizi öneririz.

4/5 - (2 Oy)

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir