twitter reklam verme rehberi

Twitter Reklam Verme Rehberi 2023

Twitter reklam verme rehberi ile Twitter reklamlarının hangi özelliklerinin markanız için faydalı olabileceğini öğrenin. Sosyal medyanın hayatımızın olmazsa olmaz parçalarından biri haline geldiği bu günlerde, en sık kullandığımız uygulamalardan birisi Twitter’dır. Milyonlarca kullanıcısı ile Twitter, mizahi içeriklerden haberlere kadar her türlü içeriğe kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Uygulamanın dünya çapında bu kadar yaygın şekilde kullanılmasından dolayı Twitter, reklam verenler için bulunmaz bir nimet olarak görülmektedir. Sizin de tanıtımını yapmak istediğiniz bir ürün, hizmet, kuruluş veya etkinlik varsa ve bunun için Twitter reklam vermeyi düşünüyorsanız, yazımızın devamında mutlaka işinize yarayacak bir şeyler bulacaksınız.

Twitter Nedir?

Öncelikle Twitter’ın ne olduğuna hızlıca bir göz atalım. Twitter, 2006 yılından beri hizmet veren, günümüzün en çok kullanılan sosyal medya ağlarından birisidir. Diğer sosyal medya platformları ile kıyaslandığında, Twitter’ı öne çıkaran özelliği, görsele değil yazıya dayalı içerikleri ön plana çıkarmasıdır. Yani, Twitter’da Instagram ve Youtube’daki gibi fotoğraf ve videolardan ziyade, insanların paylaştığı yazılar ile daha sık karşılaşırsınız. Bu yazılar gündeme dair yorumları, haberleri, mizahi içerikleri, kullanıcıların hayatlarına dair anlattıkları şeyleri ve bunun gibi birçok farklı türde içeriği barındırabilir.

Yüksek bir kullanıcı sayısına sahip olmasından ötürü reklam verenler için Twitter, oldukça verimli bir platformdur. Twitter reklam vermek aşırı kolay olmakla beraber beklediğinizden oldukça yüksek başarı elde etmenizi sağlayabilir.

twitter reklam verme

Twitter Reklam Verme Bilinmesi Gerekenler

Twitter reklam vermeyi düşünüyorsanız, her şeyden önce yapmanız gereken iki şey vardır: vereceğiniz reklamın amacını ve hedef kitlesini belirlemektir. Bu sayede gelişigüzel hazırlanmış bir reklama göre daha yüksek verim alabilirsiniz. Twitter, reklam oluşturmaya başlarken reklamınızın amacını size sorar. Reklamınızın amacını belirlemekte zorluk çekiyorsanız, bu konudan yardım alabilirsiniz. Örneğin bir reklamın amacı marka bilinirliğini arttırmak, profilinizin etkileşimini yükseltmek, ürün satışı yapmak ve benzeri şeyler olabilir. Reklamınızın amacını belirledikten sonra, bu amacı göz önüne alarak reklamınızın hedef kitlesini belirlemelisiniz. Örneğin, reklamınızın amacı ürün satışı yapmak ise, hedef kitlenizi “online alışveriş yapan kişiler” veya belirli bir yaş aralığını seçerek belirleyebilirsiniz.

Reklamınızın amacı ve hedef kitlesini belirledikten sonra, geri kalan tüm adımları bu iki unsuru göz önünde bulundurarak atmanız gerekir. Örneğin reklamınızda yer alacak görsel ve metinler hem reklamınızın amacına hizmet etmeli hem de hedef kitlenizin ilgisini çekmelidir.

Twitter Reklam Modelleri

Twitter reklam vermenin bir diğer önemli adımı ise reklam modeli seçimi yapmaktır. Twitter bu konuda size bolca seçenek sunar. Ancak seçeneklerin arasında kaybolup gitmenizi önermeyiz. Reklamınızın amacına en iyi şekilde hizmet edecek Twitter reklam modelini seçmek, alacağınız verimi etkileyecektir. Twitter’ın size sunduğu 8 reklam modeli seçeneği vardır:

  • Sponsorlu Tweet Reklam
  • Sponsorlu Trend Reklam
  • Sponsorlu Hesap Reklam
  • Video Twitter Reklam
  • Uygulama Yükleme Reklamı
  • Website Cards Reklamı
  • Hava Durumu Hedeflemeli Reklam
  • Dil Hedeflemeli Twitter Reklam

Reklam modellerinin hepsinin kendince artıları ve eksileri olmakla beraber, en sık karşımıza çıkanlar sponsorlu tweet, trend ve hesap reklamlarıdır. Twitter reklam modelleri ile ilgili daha detaylı bilgi için Twitter reklamları yazımızı okuyabilirsiniz.

twitter reklam verme

Twitter Reklam Verme Adımları

Oluşturacağımız reklamın amacını, hedef kitlesini ve reklamın hangi reklam modeli ile oluşturulacağını belirlediğinize göre artık Twitter reklam verme işlemine geçebilirsiniz. Aşağıdaki rehberi adım adım takip ederek Twitter reklamınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

  • Twitter reklam verebilmek için öncelikle bir Twitter hesabınızın olması gerekir. Eğer zaten bir Twitter hesabınız varsa, ads.twitter.com adresine gidip ülkenizi ve bulunduğunuz konumda geçerli saat dilimini seçerek giriş yapmalısınız.
  • Giriş yaptıktan sonra ilk adım olarak, Twitter size reklamınızın amacını sormaktadır. Bu ekranda daha önceden reklamınız için belirlediğiniz amacı, veya belirlediğinize en yakın olan seçeneği işaretleyin. Yapacağınız seçim, neye göre ödeme yapacağınızı ve reklamınızın fonksiyonlarını belirleyecek. Bunun için, seçeneklerinizi kısaca açıklayalım:
    1. Reach (Bilinirlik): Reklamınızı fazla kişinin görmesini sağlar. Ödemeyi reklamı gören her 1000 kişi için yaparsınız.
    2. Video Views (Video İzlenmeleri): Videonuzun daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlar. İzlenme başına ödeme yaparsınız.
    3. Pre-roll Views (Video Öncesinde Gösterilen Reklamlar): Twitter içerik ortaklarının videolarından önce yayınlanan reklamlardır. İzlenme başına ödeme yaparsınız.
    4. App Installs (Uygulama Yüklemeleri): Kullanıcıların uygulamanızı yüklemesini sağlar. Yükleme başına ödeme yaparsınız.
    5. Website Cards (Web Sitesi Tıklamaları): Web sitenizin tıklanmasını arttırmanızı sağlar. Web sitenize tıklayan kişi başına ödeme yaparsınız.
    6. Engagements (Etkileşim): Tweetinizin aldığı etkileşimi arttırmanızı sağlar. Her kullanıcının tweetiniz ile ilk etkileşimi için ödeme yaparsınız.
    7. Followers (Takipçiler): Hesabınızın takipçi sayısını arttırmanızı sağlar. Kazandığınız takipçi başına ödeme yaparsınız.
    8. App Re-engagements (Uygulama ile Yeniden Etkileşim): Uygulamanızı halihazırda yüklemiş kişilerin uygulamanızı tekrar kullanmasını sağlar. Reklama tıklayarak uygulamanıza giren kullanıcı başına ödeme yaparsınız.
  • Reklam amacınızı seçtikten sonra, reklam kampanyası detayları sayfasına yönlendirileceksiniz. Reklamınızın adı, bütçeniz, ödeme yöntemi ve reklam kampanyanızın başlama tarihini bu sayfadan belirleyebilirsiniz.
  • Sıradaki adımda, Ad Group Setup sayfasından reklamınızın bütçesini göz önüne alarak, etkileşim, tıklama, görüntülenme ve diğer fonksiyonlar için ödeyeceğiniz ücreti belirlemeniz gerekir. Eğer reklam verme konusunda yeniyseniz, Otomatik teklif vermeyi seçip Twitter’ın en düşük maliyetle reklam kampanyanızı devam ettirmesini sağlayabilirsiniz.
  • Aynı sayfanın devamında, reklamınızın ulaşmasını istediğiniz hedef kitleyi konum, dil, yaş, cinsiyet, kullanılan cihaz, ilgi alanları ve diğer birçok filtreyi kullanarak belirleyebilirsiniz.
  • Son olarak, sponsorlu olarak öne çıkarabileceğiniz tweetlerinizin bir listesi önünüze çıkacak. Bu tweetlerden herhangi birisini seçebilir, ya da Twitter reklam vermek için yeni bir tweet oluşturabilirsiniz.
  • Yukarıdaki tüm adımları tamamladıysanız, artık Twitter reklam vermeye hazırsınız, reklam kampanyanızı son kez gözden geçirdikten sonra başlatabilirsiniz.
twitter reklamlar

Twitter Reklamları Nasıl Hedeflenir?

Twitter reklamları, reklamları gören kişilerle alakalı olacak şekilde hedeflenebilir. Bir kampanyayı dikkatli bir şekilde hedefleyerek, gereksiz tıklamalara ve etkileşime para harcamanıza gerek kalmaz. Hedefleme aşağıdaki faktörlere dayalı olabilir:

  • Takipçiler: Twitter hesabını zaten takip eden kullanıcıları hedefleyebilir veya diğer hesapları takip eden kişileri seçebilirsiniz.
  • Anahtar Kelime: İlgili anahtar kelimeyi kullanan veya arayan kullanıcıları hedefleyin.
  • İlgi Alanları: Twitter kullanıcılarının ilgi alanlarındaki şeylere göre hedefleyin.
  • Konum: Belirli bir bölge veya şehirdeki insanları hedeflemenize olanak tanır.
  • Cinsiyet: Reklamları erkeklere veya kadınlara göre hedefleyin
  • Dil: Kullanıcıları konuştukları dillere göre hedefleyebilirsiniz.
  • Cihaz: Kullanıcıları Twitter’a eriştikleri cihaza göre hedefleyin.

Twitter Reklam Ücret ve Maliyetleri

Bir Twitter reklamvereni olarak, yalnızca birisi reklamınızla etkileşime geçtiğinde ödeme yaparsınız. Tanıtılan bir tweet ilgi görmezse veya tanıtılan bir hesap yeni takipçi almazsa, reklamverene herhangi bir maliyet getirmez.

Twitter reklamları, gerçekleşen herhangi bir etkileşimin uzun vadede muhtemelen değerli olmasını sağlamak için dikkatli bir şekilde hedeflenebilir. Bir reklamveren olarak kendi bütçenizi belirleyebilirsiniz, bu da faturayı aldığınızda hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmanızı engeller. Twitter, teklif vermek için ‘önerilen’ tutarlar sağlar, ancak bu varsayılanlardan kaçınarak ve kendi fiyatlarınızı belirleyerek paradan tasarruf edebilirsiniz.

Düşük teklifler ve günlük bütçelerle başlayın ve bunları gerektiği gibi artırın. Bütçeleriniz düşükken kampanyalarınız etki yaratamıyorsa, hedeflerinize ulaşana kadar azar azar artırabilirsiniz.

Twitter reklam verme nasıl yapılır?

Öncelikle, ads.twitter.com adresine giriş yapın. Reklam amacınızı belirleyin ve seçin. Daha sonra reklam detaylarını ve grubunu seçmelisiniz. Reklam teklif tutarını ve öne çıkaracağınız reklamı seçerek kampayanızı başlatın.

Twitter hesabıma nasıl reklam alınır?

Twitter reklam sayfası ads.twitter.com adresine üyeliğiniz ile giriş yapmalısınız. Reklam grubu ve hedeflerinizi belirlemelisiniz. Daha sonra reklam bütçenizi belirleyerek ve reklamınızı seçerek Twitter reklamı hizmeti alabilirsiniz.

Yazıyı Değerlendirin

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir