Sosyal medya görsel boyutları

Sosyal Medya Görsel Paylaşım Boyutları 2022

2021 yılı sosyal medya görsel boyutlarını sizler için güncel bir liste haline getirdik. Daha kaliteli bir imaj sunmak için paylaşımlarınıza özel görseller hazırlamalı, görsel boyutlarına uygun yüksek çözünürlüklü çalışmalar yapmalısınız. Görsel ve video paylaşım boyutları ihtiyacınız olan tüm ölçüleri piksel bazlı sizler için inceledik ve listeledik.

Sosyal medya görselleri kişisel veya kurumsal marka yaratmak için en önemli unsurlardır. Bu yüzden sosyal medya markanızı veya kişisel hesabınızı büyütmek istiyorsanız, kaliteli ve özgün içerikler girmeye özen göstererek yeniliklere açık olmalısınız. Sosyal medyada öne çıkmak için 2021 görsel boyutlarına uygun paylaşımlar yapmalısınız.

Instagram Görsel Paylaşım Boyutları

Instagram, her gün milyonlarca paylaşımın gönderildiği en popüler sosyal platformdur. Profilinizin görselleri ile ön plana çıkmak istiyorsanız, kesinlikle kaliteli bir Instagram hesabı sahibi olmalısınız. Görsel içeriğiniz her ne kadar önemli ve ilgi çekici olsa da paylaşım boyutları çerçevesinde içeriğiniz yapılandırılmaz ise, görselinizin kalitesi düşecektir. Paylaşımın son aşamasında görseliniz için efekt belirleyebilir, fotoğraf ışıklandırma ayarlamaları yapabilirsiniz.

Instagram Profil Fotoğrafı Boyutu

Instagram profil fotoğrafları başkaları tarafından ilk bakılan fotoğraf olduğu bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır. Profil fotoğrafınız dikkat çekici, kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Fotoğrafınız dikkat çektiği zaman, insanlar sizin hesabınıza girip paylaşımlarınıza bakmaya başlayacaktır. Profil fotoğrafı boyutu minimum 110×110 pikseldir. Görsel boyutunuzu çok fazla küçültmek istemiyorsanız, 110 piksel ve katlarını tercih edebilirsiniz. Örneğin; 550×550 piksel profil fotoğrafı yüklerseniz, kalitesi yine düşmeyecektir.

instagram profil fotoğrafı boyutu

  • Profil Fotoğrafı Minimum Önerilen Boyut: 110×110 px
  • Profil Fotoğrafı Maximum Önerilen Boyut: 1100×1100 px

Instagram Gönderi Paylaşım Boyutu

Instagram gönderileri fark ettiğiniz üzere ilk izlenimi her zaman kare şeklindedir. Sizde instagramın kare formatıyla uyumlu paylaşım yapmak için, bu formata dikkat etmeli ve görsel tasarımlarınızı kare boyutları üzerinde gerçekleştirmelisiniz. Gönderi paylaşım boyutu 1080×1080 pikseldir. Instagram ana sayfa akış kısmında bu görsel 612×612 piksel olarak görünür. Dikey portre modunda paylaşımlar yapmak istiyorsanız eğer 1080×1350 piksel boyutlarına odaklanmalısınız. Yatay portre modunda paylaşımlar yapmak için ise 1080x566px tercih etmelisiniz.

Instagram gönderi paylaşım boyutu

  • Gönderi Fotoğrafı Kare Boyut: 1080×1080 px
  • Gönderi Fotoğrafı Dikey Portre Boyut: 1080×1350 px
  • Gönderi Fotoğrafı Yatay Portre Boyut: 1080×1350 px

Instagram Hikaye Paylaşım Boyutu

Instagram için hazırladığınız özel tasarım hikaye paylaşımları için yaptığınız çalışmalar için tercih etmeniz gereken hikaye boyutu 1080×1920 pikseldir. Ayrıca, minimum hikaye paylaşım boyutu 600×1067 pikseldir. Bu ölçüleri kullanarak mükemmel boyutlarda video veya fotoğraflar paylaşabilirsiniz. Bilmeniz gereken bir diğer önemli detay ise paylaşabileceğiniz hikayelerin maksimum dosya boyutu 4 GB ile sınırlı olduğudur.

Instagram hikaye paylaşım boyutu

  • Önerilen Hikaye Boyut: 1080×1920 px
  • Minimum Hikaye Boyut: 600×1067 px

YouTube Görsel Paylaşım Boyutları

YouTube, para kazanmak için birçok kişi tarafından tercih edilen ve gerçekten sürekli izlenen bir platformdur. E-ticaret yapan, fenomen olan ve başka birçok farklı sektörden kişi YouTube’da özgün ve birbirinden farklı içerikli videolar paylaşmaktadır. YouTube, günümüzde hem saygın görünen, hem de öne çıkmak için zorlanılmayan sosyal medya platformu olarak görülmektedir. YouTuber, Influencer yada YouTube fenomeni olmanız için, YouTube paylaşım boyutlarını iyi bilmeniz gerekmektedir. Dikkat çekici, kesin etki yaratacak, trend olmanıza yol açacak görseller hazırlamanız için tüm boyutları derledik.

YouTube Profil Fotoğrafı Boyutu

YouTube profil görselinize değer verdiğinizi göstermeniz takipçileriniz açısından önemlidir. İyi bir abone, her zaman kaliteli bir görsel görmek ister. YouTube kanalınız için ayarlamanız gereken profil fotoğrafı boyutu 800×800 pikseldir. Görselin daha sonra YouTube tarafından yuvarlak daire içine alınacağını bilmeniz gerekir. Ayrıca, mobil ve masaüstü farketmeksizin kanalınızı inceleyenlerin göreceği boyut ise 98×98 piksel olacaktır.

Youtube profil fotoğrafı boyutu

  • Profil Fotoğrafı Boyut: 800×800 px
  • Mobil ve Masaüstü Görünecek Boyut: 98×98 px

YouTube Kapak Fotoğrafı Boyutu

YouTube kapak kısmı, kanalınızı ziyaret eden insanlar ve aboneleriniz tarafından en çok bakılan yerdir. Bu alanı iyi değerlendirmelisiniz, kullanıcılara sosyal medya hesaplarınızı, websitenizi, kişisel bilgilerinizi bu alanda gösterip yüksek etkileşim alabilirsiniz. Kapak fotoğrafı telefonlarda 1546×423 piksel olarak görünür. Kapak fotoğrafı masaüstünde ise standart boy 2560×1440 pikseldir, fakat insanların göreceği alan 2560×453 pikseldir. Biz kapak fotoğrafı tasarımlarınızı 2560×1440 piksel içinde özel olarak mobil uyumlu yapmanızı öneririz. Maksimum kapak fotoğrafı boyutu ise 6 MB’dır.

Youtube kapak fotoğrafı boyutu

  • Kapak Fotoğrafı Standart Boyut: 2560×1440 px
  • Kapak Fotoğrafı Masaüstü Görünen Boyut: 2560×453 px
  • Kapak Fotoğrafı Tablet Görünen Boyut: 1855×423 px
  • Kapak Fotoğrafı Mobil Görünen Boyut: 1546×423 px

YouTube Video Thumbnail Boyutu

YouTube yüklediğiniz videoların kapak fotoğraflarının boyutu 1280×720 pikseldir. Videonuza hit almanızı sağlayacak en önemli unsurdur. İzleyicilere direkt olarak tıklama yaptırabilecek resimler kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca, videolarınızı Full HD yüklemenizi öneririz, bu sayede YouTube platformunda öne çıkarılan videolardan biri olabilirsiniz.

Youtube video paylaşım boyutu

  • Video Thumbnail Boyut: 1280×720 px

Twitter Görsel Paylaşım Boyutları

Twitter, dünyanın ve siyasetin dijital merkezi olarak görülmektedir, ayrıca yazılar ve görsel paylaşmanıza yarayan bir sosyal medya ağıdır. Her türlü paylaşımı kurallar dahilinde Twitter’da özgürce yapabilirsiniz. Gündemi anlık takip etmek ve etkili rol almak içinde Twitter’ı gerçekten aktif kullanmalısınız. Twitter yazı yazma platformu olarak bilinmektedir, fakat görsel ve video paylaşımları da Twitter’da mevcuttur. Görsel içeriklerinizle Twitter’ın yüksek etkileşime sahip hesaplarından olmanız çok zor değildir.

Twitter Profil Fotoğrafı Boyutu

Twitter profilinizin görseli için doğru boyutları kullanmanız çok önemlidir. Twitter tarafından da önerilen profil fotoğrafı boyutu 400×400 pikseldir. Profil resminiz yuvarlak gözükeceğini bilerek görselinizi ortalamanızı öneririz. Ayrıca profil fotoğrafınız hesabınızda ve ana sayfada 200×200 piksel olarak gözükecektir.

Twitter profil fotoğrafı boyutu

  • Profil Fotoğrafı Paylaşım Boyut: 400×400 px
  • Profil Fotoğrafı Gözüken Boyut: 200×200 px

Twitter Gönderi Paylaşım Boyutu

Twitter’da paylaştığınız görsellere önem veriyorsanız, paylaşım boyutunun minimum 440×220 piksel olması gerektiğini bilmelisiniz. Tavsiye edilen görsel paylaşım boyutu 1024×512 pikseldir. Dikdörtgen oranlarında çalışmalar yaparsanız, güzel bir paylaşım sonucu alacaksınızdır. Gönderi fotoğrafının maksimum dosya boyutu 5 MB’dır.

Twitter gönderi paylaşım boyutu

  • Önerilen Gönderi Paylaşım Boyutu: 1024×512 px
  • Minimum Gönderi Paylaşım Boyutu: 440×220 px

Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutu

Twitter kapak fotoğrafları, profilinizin ne ile alakalı olduğunu yansıtmanız için en iyi alan diyebiliriz. Twitter’da kapak fotoğrafı boyutu 1500×1500 pikseldir. Kapak fotoğrafı görsellerinizi bu oranlarda tasarlamanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Ayrıca, kapak fotoğrafı dosya boyutu maksimum 5 MB’dir.

Twitter kapak fotoğrafı boyutu

Facebook Görsel Paylaşım Boyutları

Facebook geçmişten günümüze kadar gelen en büyük sosyal medya ağı olarak bilinmektedir. Facebook gerçekten büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir. En eski sosyal medya platformlarından birisi olmasından dolayı kitlesi çok geniştir. Kullanıcıları kendi lehinize çekmeniz sizin için büyük bir avantaj ve fırsattır. Facebook görsellerinizi, Facebook tarafından tavsiye edilen tüm görsel boyutlarını aşağıda listeledik.

Facebook Profil Fotoğrafı Boyutu

Facebook profil fotoğrafı boyutu biraz karmaşık ama anlaması kolaydır. Minimum facebook profil fotoğrafı boyutu 180×180 pikseldir. Bu boyut, masaüstünde 170×170 piksel olarak, akıllı telefonlarda 128×128 piksel olarak gözükecektir. Biz ise daha yüksek kare formatında görseller kullanmanızı tavsiye ederiz. Önerdiğimiz boyut 900×900 pikseldir.

Facebook profil fotoğrafı boyutu

  • Minimum Profil Fotoğrafı Boyut: 180×180 px
  • Önerilen Profil Fotoğrafı Boyut: 900×900 px

Facebook Gönderi Paylaşım Boyutu

Facebook gönderilerinize önem vermenizi tavsiye ederiz. Gönderilerinizi, altın gibi düşünün, altın sizce değersiz mi? Tahmin ettiğiniz üzere paylaşımlarınıza öncelikle siz değer vermelisiniz. Facebook tarafından tavsiye edilen gönderi paylaşım boyutu 1200×630 pikseldir. Kare format paylaşımlarda yapabilirsiniz, bunun için önerilen paylaşım boyutu ise 1080×1080 pikseldir. Dikey portre formatı için önerilen paylaşım boyutu ise 1080×1920 pikseldir.

Facebook gönderi paylaşım boyutu

  • Önerilen Gönderi Paylaşım Boyut: 1200×630 px
  • Kare Gönderi Paylaşım Boyut: 1080×1080 px
  • Dikey Portre Gönderi Paylaşım Boyut: 1080×1920 px

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutu

Facebook kapak resminiz, profiliniz sayfanız açısından önemlidir. Facebook kapak fotoğrafı boyutu masaüstü için 820×312 piksel, akıllı telefonlar için ise 640×360 pikseldir. Görünüm ve etkileşim olarak en kaliteli görsel boyutu 100 KB ve aşağılarıdır.

Facebook kapak fotoğrafı boyutu

  • Masaüstü Kapak Fotoğrafı Boyut: 820×312 px
  • Mobil Kapak Fotoğrafı Boyut: 640×360 px

TikTok Görsel Paylaşım Boyutları

TikTok eğlenceli videoların paylaşıldığı en büyük sosyal medya ağı olarak bilinmektedir. TikTok’a insanların bakış açıları farklıdır, fakat popüler olmak içinde ayrıca en tercih edilmesi gereken sosyal medyadır. TikTok dosya boyutlarınız iOS için maksimum 287.6 MB, Android için maksimum 72 MB olmalıdır. Ayrıca, reklam veren iseniz, dosya boyutunuzu maksimum 500 MB olacak şekilde ayarlamalısınız.

TikTok Profil Fotoğrafı Boyutu

TikTok profil fotoğrafı izleyiciler tarafından dikkat çekmelidir. Paylaştığınız videoyu izleyip, beğenseler bile sizi takip etmelerini istiyorsanız profilinize uğramalarına önem vermelisiniz. Bunun en kısa yolu ise gerçekten ilgi çekici bir profil resmine sahip olmaktır. Minimum profil fotoğrafı boyutu 100×100 pikseldir. Önerilen profil boyutu ise 1000×1000 pikseldir. Kare boyutlardan şaşmamak sizin için en iyi seçim olacaktır.

TikTok profil fotoğrafı boyutu

  • Minimum Profil Fotoğrafı Boyut: 100×100 px
  • Önerilen Profil Fotoğrafı Boyut: 1000×1000 px

TikTok Video Paylaşım Boyutu

TikTok videoları kaydır izle yöntemiyle sunulmaktadır. TikTok videolarınızın kaliteli olmasını, etkileşim almasını ve öne çıkmasını istiyorsanız boyutuna özen göstermelisiniz, önerilen video paylaşım boyutu 1080×1920 pikseldir. Dosya türü olarak .mp4 veya .mov tercih etmenizi tavsiye ederiz. Reklam veren iseniz .avi ve .gif olarakta paylaşım yapabilirsiniz.

TikTok video paylaşım boyutu

  • Video Paylaşım Boyut: 1080×1920 px

Pinterest Görsel Paylaşım Boyutları

Pinterest günümüzde daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Şirketinizin web sitesine daha fazla ziyaretçi kazanmak, diğer sosyal medya hesaplarınıza hit çekmek ve yeni kitlelere ulaşmak için kesinlikle kullanmanız gereken bir sosyal medya platformudur. Pinterest’te öne çıkmak için görsel boyutlarına özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Pin, pano ve profil fotoğrafı görsel boyutlarını düzgün şekilde ayarlayarak doğal hit akışı çekebilirsiniz.

Pinterest görsel paylaşım boyutları

  • Profil Fotoğrafı Boyut: 165×165 px
  • Pano Görseli Boyut: 222×150 px
  • Standart Pin Boyut: 600×900 px
  • Uzun Pin Boyut: 600×1260 px
  • Kare Pin Boyut: 600×600 px

Tumblr Görsel Paylaşım Boyutları

Tumblr, geçmişten günümüze kadar gelmiş görsel medya odaklı önemli bir sosyal medya ağı olarak hala varlığını sürdürmektedir. Dünya’da yabancılar tarafından daha çok tercih edilse de Türk kullanıcılar içinde önemsenmelidir. Tumblr’ı etkin kullanarak, web sitenize hit çekebilir ve diğer sosyal medya ağındaki hesaplarınızın takipçi sayısını Tumblr sayesinde arttırabilirsiniz. Hesabınızın daha fazla kişi tarafından duyulması ve Google tarafından önerilmesi sizin de hoşunuza gitmez miydi?

Tumblr görsel paylaşım boyutları

  • Minimum Profil Fotoğrafı Boyut: 128×128 px
  • Önerilen Profil Fotoğrafı Boyut: 1000×1000 px
  • Gönderi Paylaşım Boyut: 1280×1920 px
  • Gözükecek Gönderi Paylaşım Boyut: 500×750 px

Linkedin Görsel Paylaşım Boyutları

Linkedin platformu şirketler, çalışanlar ve resmi işler için tercih edilen bir sosyal medya ağıdır. Kısaca tanımlamak gerekirse, Facebook’un resmi hali diyebiliriz. Şirketinize kaliteli çalışan arıyorsanız veya bir çalışan olarak düzgün bir şirkette işe girmek istiyorsanız, Linkedin’e kesinlikle uğramalısınız. Ayrıca Linkedin hesabınızdaki görsellerinizi yüksek kalite çözünürlüğünde kullanmanızı tavsiye ederiz.

Linkedin görsel paylaşım boyutları

  • Gönderi Paylaşım Boyutu 1104×736 px

Linkedin Kişisel Hesap Görsel Boyutları

  • Kişisel Profil Fotoğrafı Boyut: 400×400 px
  • Kişisel Kapak Fotoğrafı Boyut: 1584×396 px

Linkedin Kurumsal Şirket Hesabı Görsel Boyutları

  • Şirket Hesabı Profil Fotoğrafı Boyut: 300×300 px
  • Şirket Hesabı Kapak Fotoğrafı Boyut: 1584×396 px
  • Banner Paylaşım Boyut: 646 x 220 px
5/5 - (9 Oy)

Similar Posts

3 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir